Sådan kommer den studerende godt igennem juletiden

Langt de fleste danskere elsker julen, da det er en smuk tid som står i familiens og hyggens tegn. Dette har været tilfældet i mange år, selvom julen for mange i højere grad er blevet dyrere og mere stressende. Men uanset hvad, så bliver vi ved med at elske denne tid. Der er dog nogen som nok har det lidt hårdere i løbet af julen, og det er de studerende. Det er nemlig ikke kun gaver, gran og pebernødder som fylder december måned for de danske studerende. December måned er nemlig for mange studerende startskuddet til læseferie og eksamener.  

Hold dine prioriteringer

Som nævnt herover så har mange danske studerende enormt meget at se til i løbet af december. Dette kan være enormt hårdt, da december er fyldt med fristelser som kan tage fokus væk fra de vigtige eksamener. Det kan derfor være en gode idé at lave en læseplan for december som viser, hvornår man skal læse, og hvornår man har tid til andre ting. Ved at holde den plan kan man være sikker på, at man når det man skal læse og skrive i løbet af december, og derved undgår at skulle skrive 10 sider juleaften.

Husk julefrokosten

Julen er dog andet end læsning for den studerende, og det skal man også huske. Det har i mange år været en tradition at afholde julefrokoster i forskellige sammenhænge, og de er især populære blandt de unge og de studerende som bruger dem som en undskyldning for at holde en god fest. Hvis man har holdt sin læseplan, vil der være tid til at kunne deltage i sådan en julefrokost med god samvittighed. Så kan man roligt tage af sted med sin yndlingsjulesweater på, hygge med de andre her. Find din her.

Gå sammen om gaverne

Julen er ikke kun stressende for mange, men den er også dyr. Især studerende og andre som ikke har så mange penge i forvejen kan have det svært ved at give alle en god gave. Derfor kan det være en god idé at gå sammen med en bror, søster eller et andet familiemedlem.

Husk at holde pauser

Julen er stressende, og stress kan være farligt. Hvert år bliver flere tusinde danske studerende ramt af stress, og mange må derfor tage en pause fra studierne. Det vil dog være en skam at julen skal være skyld i dette, og derfor skal man huske at tage en puster en gang imellem. Her kan 3 – 4 uden læsning eller sociale arrangementer gøre underværker.